Pagina's

maandag 29 november 2010

Mieke is niet meer..

Onze krasse dame is onverwacht gestorven.. Mieke is deze lente naar hier verhuisd. Toen telde ze al minstens veertien lentes, dus ze was zeker geen jonkie meer. Toch kon je aan haar streken en dartelheid niks van merken.
Mieke had er al een heel leuk leven opzitten, maar was alleen achtergebleven. Haar vriendin geitje was al een heel aantal jaren geleden gestorven, en nu had ze in haar wei nog gezelschap van twee brandgansjes en een kip. Ze was de lieveling van een oud dametje dat helaas dit jaar is overleden. Haar kinderen moesten het ouderlijk huis verkopen, en konden helaas niet zelf meer het geliefde geitje houden. Dus zochten ze een mooie plek waar Mieke vredig haar oude dag kon slijten en kwamen ze toevallig bij ons terecht. Niet alleen Mieke, maar ook de gansjes en kip verhuisden naar hier en konden zich helemaal uitleven.

Toen Mieke toekwam, kreeg ze gelijk af te rekenen met ons bokje, die zo een rijpere dame wel zag zitten. In eerste instantie moest ze er allemaal niks van weten, maar al gauw was ze deel van de groep geworden. Elke ochtend kreeg ze nog een snoephandje maïs extra, net zoals ze vroeger thuis altijd kreeg. Het was een dame met streken... Superlief, ze liet zich graag aaien... Maar evengoed gaf ze graag eens een flinke kopstoot als iets haar niet zinde. Ze kwam goed op voor haar rechten, maar daar had ze natuurlijk ook gelijk in.
Ze mocht haar medegeitjes graag. Over het weitje had ze hier ook niet te klagen. En wanneer ze ontsnapten en in de tuin ronddwaalden, kreeg ze van ons een "snoepdagje" cadeau waarbij ze heerlijk van het gras, de bomen en struiken kon smullen.
Deze zomer werd ze zonder aanwijsbare reden helemaal kaal. Daaraan kon je wel zien dat ze al op deftige leeftijd was. Haar vacht groeide terug en ze zag er weer goed uit. De laatste tijd vermagerde ze wat, dus kreeg ze lekker wat extra graan en brokjes. Toch kwam het onverwacht dat onze meid ons heef verlaten.
Lieve dame, omageit, we gaan je missen!!! Nu lekker handjes graan smullen in de geitenhemel..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten