Pagina's

donderdag 19 mei 2011

Mirakel! (een baby-erlebnis-moment)

Ik weet niet wat het is, wat het was en wat er geweest is maar soja-melk heeft mijn huilbaby verandert in een baby uit de boekskes.
Ze had bij mijn man toen ik weg was al een goed weekend gehad en zowaar 's nachts van 1 tot half negen geslapen (jaja, ik geloofde dat al niet). Maar zondagnacht sliep ze ook. Deed ze dutjes overdag. Van maandag op dinsdag sliep ze. En eigenlijk alle nachten nadien ook. Haar dutjes overdag waren niet twee keer een kwartier waarvor ik haar een half uur in slaap moest wandelen. Nee, ik leg haar wakker op bed als ze in haar oogjes wrijft en vervolgens valt ze vanzelf in slaap zonder te huilen. En geen dutje van een kwartier of zo he... een dutje van twee uur (!!!). Ik snap er niks van. Een kind dat nooit sliep, slaapt plots zoveeeeel! Ik ga af en toe kijken of ze nog ademt, zo vreemd vind ik dit.
En de voedingen gaan dus goed. Ze houdt van de flesmelk. Ze krijgt iets van een drie volle flessen op een dag binnen (eentje vlak voor het slapengaan). Wel een verbetering met de zes keren borstvoeding.
En ze huilt niet meer... Alleen voor aandacht af en toe. Ja nu snap ik al die moeders die tegen mij zeiden "laat maar huilen, ze valt vanzelf in slaap (geprobeerd op wanhopige momenten en gefaald...)" en zelfs "maar JIJ bent de baas, niet ELLA." Ja, als je geen huilbaby hebt, gaat dat allemaal, hahahahaha :-p Tjongejonge, wat een ander leven is dit zeg!
Ik heb dingen gedaan. De rommelkasten uitgemest. Mijn kleerkast uitgemest. Het huishoudelijk werk was plots zo snel rond, dat ik ben wezen shoppen (eindelijk een lamp voor de babykamer gekocht, hahahah). Stoofvlees gemaakt (wat wil zeggen dat ik de tijd had om én een recept op te zoeken én naar de winkel te fietsen), cupcakes gebakken en brownies. Het wordt me wat te gek, wat een dingen die ik allemaal kan doen met een baby die lachend op me toekijkt :-p
Wat er nu ooit gescheeld heeft? Toch koemelk-allergie in combinatie met nood aan meer voedingsstoffen of zo zeker.. Geen idee eigenlijk. Het blijft gokken. Je weet dat er wat mis is, maar wat? En we hebben alles geprobeerd. ALLES. Alle trukjes van de huisarts, kind en gezin, de baby-voedingsspecialist, (zelfs van de beter-wetende mama's die nooit een huilbaby van dichtbij hebben gezien :-/).
Nu hoop ik dat het zo blijft. Ik heb het gevoel alsof het elk moment weer om kan slaan, dus klamp me nu helemaal vast aan deze leuke momenten met haar. Ik geniet er helemaal van. Ik heb energie om te blijven spelen en lachen met haar. En nu hoop ik dat mijn liefje nooit meer moet voelen wat ze zeven maanden lang moet gevoeld hebben.
En omdat ik weer een lange post heb met veel woorden en niks anders zal ik nu toch maar eens een fotoke erbij zoeken. Allee, eentje uit de oude doos dan (ik merk nu dat het de laatste anderhalve maand weer zo erg was, dat ik bijna geen foto's meer heb ... wil wel wat zeggen over de energie...)

Tadaaaaa! Ella (in maart) met haar smoel vol zonnebrandcréme in dezelfde buggy waar ik 26 jaar geleden in lag. Voila, een hele post in één keer geschreven met een niet-wenend, spelend kind naast me. Mirakel!

5 opmerkingen:

 1. Wat een verademing moet het voor je zijn dat het nu met je meisje helemaal lekker gaat! Geniet van deze momenten, en hopelijk blijft het lekker gaat :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. echt super zeg, ik kan helemaal met je mee praten met een huilbaby, ik hoop echt voor jou en voor haar dat het zo door gaat, ik kan natuurlijk een poosje gaan kolven en haar dan sojamelk geven, ik kan het ook proberen,heeft jou dochtertje ook altijd een snotneusje, dat heeft mijn zoontje ook altijd en dat kan ook duiden op koemelkallergie, wij hebben het ook aangegeven of hij dat kan hebben maar ze zeiden steeds nee dat kan niet als je borstvoeding geeft, maar mijn zus heeft het ook gehad bij haar zoontje,ik heb het wel een poosje geprobeerd maar zag geen verandering eigenlijk,en nu jou dochter vaste voeding krijgt heeft ze daar geen last van?van die koemelkallergie?en sojamelk?ik ken het niet eens, is dat ook speciale baby voeding of niet?
  en hoeveel geef je dan?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk voor je! Geniet er lekker van!
  Tuurlijk zijn er dagen dat het minder loopt, maar elke dag is weer anders en ze veranderen ook zo snel! geniet se!!
  groetjes Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ah wat heerlijk dat je meisje nu een beter ritme lijkt te vinden, hopelijk zet deze positieve lijn goed voort en zal je kleine zich beter voelen op een koemelk vrij dieet! Wij hadden de eerste 2 maanden een huilbaby, bleek k.i.s.s syndroom te zijn en sindsdien hebben we ook een heel ander kind, echt een verademing om je kleintje heerlijk te zien slapen he ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik ga het proberen, maar hij zit ook nog met zijn blaasontstekingen, dus daar zit ook iets niet goed.en eigenlijk vind ik het heel erg om te stoppen met borstvoeding, maar als dat beter gaat ja dan moet het maar.
  he maar geef je dan wel alles als bij bijvoeding?
  fruit en warme hap en koekje en zo?

  BeantwoordenVerwijderen