Pagina's

zaterdag 2 juli 2011

retro-zwem-tiefje

 
Ik was even wat fotootjes van Ella aan het terugkijken. Een kleine retrospectie op ons leventje samen aan de hand van zwembaden.Wat komen wij veel in Centerparks als ik dat zo zie :-p Hier is Ella amper vier weekjes. We waren op bezoek bij mijn schoonouders in een Landall park. Toen ging Ella nog niet mee in het water natuurlijk. Zelfs wij zijn er amper ingegaan. Elke even een duik (ik weet nog hoeveel deugd dat deed om voor het eerst sinds mijn bevalling nog eens in het water te zijn) en hup terug naar het huisje. We moesten nog helemaal wennen aan het mama en papa zijn. Wat een organisatie om zelfs gewoon even het huis uit te gaan met haar.. En na een uur was het steeds weer huilen omdat ze honger had. Waarna ze na veeel tijd rekken, nog bijna niks dronk en voila de viscieuze circkel. Het werd een huilerig bezoek toen ;-)

 
 Hier is mijn lieverd drie maanden en is ze voor het eerst met ons zwemmen. In het kinderbadje, waar ik ervan schrok hoe koud het water eigenlijk nog was voor baby's. Het was erin en eruit. En toen ontdekten we de jacuzzi's. Die vond ze heerlijk!!!! 40 minuten bleef ze erin met gemak. En toen gingen we eruit omdat we het zelf moe waren. Wat vond ze het fijn: rondploeteren; kijken naar de mensen, de lichten en de planten. En daarna uitgeput in slaap vallen met haar herbruikbare zwembroek nog aan.. Dus dat werd lekker uitwassen met shampoo in de toiletten :-)  Vervolgens nog een keertje met haar gaan zwemmen waarna ze honger krijgt. Dus Ella aan de borst en dan psssss.... Ah ja, ze heeft haar zwembroek nog aan XD. Lekker warm, hahaha.


 Deze handdoek met kapje was nog een kraamcadeau. Ze verdronk er nu nog in. Nu is hij zelfs te klein om deftig rond haar te slaan. Wat groeit ze hard!


 Hier was ze bijna vier maanden. Weer waren het de jacuzzi's waar ze zo van hield. We waren een midweek heengegaan op hotel (we hadden een gratis verblijf gekregen en dat sla je niet af natuurlijk). Wat een vermoeiende week was dat! Ella huilde veel. Ook 's nachts. En bang voor de slaap van andere hotelgasten, spring je er bij elke kik natuurlijk gelijk uit. Toen is ze ook voor het eerst beginnen gillen van de pijn. Ontroostbaar huilen en krijsen kenden we toen al en ik stond ook al op koemelkvrij dieet ivm haar allergie (niet praktisch als je op hotel zit en dus alleen op restaurant kan eten waar er in ELK onderdeeltje van het gerecht lactose en melkeiwitten zitten). Maar toch had ze nog zo een pijn... Het was heel leuk om er eens tussenuit te zijn, maar wat was ik blij om terug thuis te komen toen..


 Die keer kochten we ook deze opblaasband. Heel leuk en handig! Voor ons erg handig om niet constant een wriemelding in het water vast te moeten houden. En zelf vindt ze het geweldig om met haar beentjes in het rond te stampen en lekker te drijven en rond te kijken. Maar het water in de grote baden blijft koud voor haar, dus veel konden we de band nog niet gebruiken. Ondertussen gaan we wel al eens met haar in de "stroomversnelling" en dat vindt ze ook prachtig. Maar dan begint dat lipje te trillen van de kou, hahaha. Arme schat, wat doen we je aan ;-) Dit was Ella met acht maanden. Op deze foto heeft ze toevallig even een herbruikbare luier aan (die gebruiken we alleen als we langer dan een dag weg zijn, normaal heeft ze katoenen luiers en een herbruikbare zwembroek). Ella vindt het nu erg leuk om met fonteintjes te spelen. In het water zelf interesseren speeltjes en fonteintjes haar niet veel. Dan heeft ze zoveel te zien dat ze gewoon alles en iedereen aangaapt. Ze vergeet zelfs te zwemmen ;-)

 
Het was apart laatst om me eens niet half uit te moeten kleden in het zwembad met haar voeding, maar haar gewoon een fles te kunnen geven. En slapen in het openbaar, lukt ook helemaal niet meer. Alles leidt teveel af. Nu wordt ze gewoon moe en dan is het tijd om te gaan. Ja, ze wordt al groot!
Wil Ella van de schuif-af? Nou, Ella snapt het hele concept niet. Hahaha :-p

Wat gaat het snel allemaal he.. En wat hebben we al een hoop gedaan samen in die tijd. Zo leuk om even foto's terug te kijken en helemaal versteld te staan van hoe snel alles verandert.

4 opmerkingen:

  1. Wat een heerlijke geniet foto's........liefs Ria...xxx..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. erg leuk,ook erg leuk dat je ons laat meegenieten,wat een schatje is die meid van jou,en wat heb ook jij al veel met haar meegemaakt,ik hoop zo voor jou en voor haar dat het beter gaat.

    hier ook weer 2 zware nachten gehad,ik denk de tandjes.

    gr yvonne

    BeantwoordenVerwijderen