Pagina's

zondag 30 september 2012

Veel vakantie!


 
Bijna acht weken vakantie leek het wel! Manlief had heel de maand augustus de donderdag en vrijdag vrij samen met het weekend. En de eerste twee weken van september waren volledig vrij. En dan werd er nog eens afgesloten met een verlengd weekend als alles vakantie voorbij was ;-) Met andere woorden, we hebben er een heerlijke tijd op zitten met zijn viertjes. (En je kan wel raden wat 8 weken niet thuis zijn voor ravage aanricht in je huishouden en was).
Talrijke tochtjes naar Nederland, lekker een paar daagjes kamperen, een week sunparks, barbecues zonder eind en als afsluiter een weekend Landal met metekindje en ouders... Wat heerlijk zeg... Alsof er geen einde kwam aan die kraamtijd met roze wolk.


Ondertussen is Aafje toch alweer bijna 5 maand. Ik kan het niet geloven. Het is een pittige dame. Zo een compleet andere baby dan Ella. Zowel qua uiterlijk, als maniertjes als kwaaltjes. Maar wat een schat! Een kind om helemaal van te genieten. Ook al ging het zoveel beter met haar dan met Ella, toch hebben we er weer een hele zoektocht opzitten. Weer een gevalletje reflux dat we niet onder controle kregen. Vervolgens omdat het zo erg bergaf ging, zijn we met flesvoedingen gaan experimenteren en kwamen we erachter dat ze niet tegen de normale indikkingsmiddelen van antirefluxvoedingen kan. En dat ze toch ofwel een koemelkallergie heeft, ofwel lactose-intollerant is. Gelukkig vonden we de perfecte combi van flesvoeding en medicatie en werd onze huilbaby weer een droombaby. Alleen lijkt ze nu alweer een heel aantal weken meer en meer last van krampen te krijgen en dat behoort jammer genoeg niet meer tot mijn kennisgbied. Kleintjes he, altijd iets ;-)
En integenstelling tot de grote zus, heeft deze meid een lekker speklaag en een eeuwige breedsmoel-lach. Heerlijk!

Zuslief heeft zich voorbije zomer ontpopt tot een gigantische babbelkont. Stilletjesaan kunnen we zo alles begrijpen wat ze zegt en elke dag leert ze nieuwe woorden en zinnen bij. Tegelijkertijd ging ze ook heerlijk aan het peuterpuberen. Ik veronderstel dat je nooit verwacht dat ook jouw kind zo eentje gaat zijn die in de supermarkt krijsend en stampend op de grond ligt. Gelukkig lijkt dit gedrag er na de warme zomermaanden weer wat uit te zijn gesijpeld... Oef :-p Maar het is zo een leuk peutertje. Zo lief ook! Jammergenoeg lijkt ze wel al weken (of maanden) aan één stuk door last te hebben van kiezen. Elke dag lijk ik wel een keer te zeggen "Ze voelt zich precies niet zo lekker."Arme meid...

 
En nu? Geen idee.. Het echte leven moet helaas ook weer eens beginnen. De tijd lijkt te hebben stil gestaan. Maar nu is het weer tijd voor een nieuw begin lijkt het. Samen met de herfst... Geeft gelijk een beetje mijn weemoedige gevoel erover weer. En ik zit een beetje met dat rare "En nu?"gevoel. Ik mis een nieuw doel lijkt het. Enfin, ik heb ideeën genoeg, maar zit nog de komende jaartjes zonder tijd vrees ik. Dus wordt het dan alle dagen de komende maanden/jaren hetzelfde als vandaag? Ach ja, we zullen zien zeker! Komt tijd, komt raad. Qué sera, sera. En dat geeft dan ook weer hoop :-)

1 opmerking:

  1. leuk postje Lien,zo te lezen was het een super vakantie,heerlijk hoor,heerlijke foto,s ook,en wat gaat het snel he ,5 maanden al weer die kleine meid,en ja nu moet je weer helemaal omschakelen he en dat is altijd wel heel erg lastig ,succes en ik wacht op je wolgende postje.

    liefs yvonne

    BeantwoordenVerwijderen