Pagina's

maandag 22 juni 2015

Ja hoor, hier zijn we weer.

Het bloggen gaat nog maar moeizaam.
Niet dat er niks gebeurt. Ik probeer te leven bij de regel om elke dag iets creatiefs of leuks voor mezelf te doen. Dat hoeft écht niet veel te zijn. Gewoon iets kleins waar ik voor mezelf wat energie uithaal. Alleen maak ik nog maar zelden foto's.
Ik ben nog steeds veel aan het naaien . Hoewel dat het met het mooie weer veel leuker is om gewoon heerlijk buiten te zitten. Maar aangezien het nu regent, typ ik maar even dit berichtje hahaha.

De dieren doen het ook erg goed. We hebben er een jong gecastreerd geitenbokje bij en er zijn kuikentjes geboren (er zaten zelfs twee zijdehoentjes tussen dit jaar).
Sinds half januari (na de feestdagengekte met veel te uitgebreide diners twee weken aan een stuk), zijn we hier in huis (ik en mijn man dan toch) op zoek gegaan naar wat gezondere eetgewoontes. We eten nu al vijf maanden suikervrij en dat is echt een gigantische aanrader! (Voor wie wil, wil ik wel eens een blogpost over schrijven). Ook zijn we daardoor nu zelf ons eigen brood aan het bakken(volkoren en suikervrij).

En ondertussen zijn we ook "klant" geworden bij een biologische zelfpluktuin. Ook heel fijn! Vooral omdat we sinds afgelopen vasten onder de Dagen Zonder Vlees actie, eigenlijk redelijk gestopt zijn met vlees eten. Bleek dat we het na veertig dagen helemaal niet misten. Groenten, fruit en noten zijn hetgene wat er nu dagelijks op het menu staan.

Maar het voornaamste wat er hier nog steeds gebeurt elke dag is het zorgen voor mijn drie spruiten ;-) Elke dag is het meer en meer genieten. Mijn oudste dochter is nu vier en een half en op een schooljaar tijd, is ze een hele metamorfose ondergaan. Ze is vele minder druk geworden en hoeft niet meer constant bevestiging of hulp bij alles (écht alles, zoals in elke 20 seconden een nieuwe vraag of commando). Hopelijk een teken van wat meer zelfvertrouwen. Onze jongste dochter is nu drie en die begint leuk genoeg nu pas lekker te "peuteren." lekker gezellig hahahah. En onze jongste spruit Kobe is alweer 16 maanden... Wat een lief en rustig ventje is dat in vergelijking met zijn zussen als baby (mag ik hem nog baby nomen?). Alleen is hij helaas echt de hele herfst, winter en lente ziek geweest (ik bedoel daadwerkelijk dat hij nooit langer dan twee dagen koortsvrij is). En baby's die ziek zijn, zijn niet bepaald heel erg makkelijk in de omgang natuurlijk ;-) Dus in praktijk komt het er op neer dat ik nog steeds aan huis gekluisterd ben (jaar 5 ondertussen?). Zijn maag werkt nog steeds erg slecht (en bijgevolg blijft hij erg veel last hebben van reflux). Dus de last blijft.... En ritjes in de auto of wandelingen in de buggy zijn nog steeds helse krijs-partijen (en nee, het is hetzelfde verhaal met een draagdoek). Dus ik raak "Mijn Paradijsje" niet uit hahaha.

Maar elke dag is het meer en meer genieten en heeeeel stilaan krijg ik ook weer meer en meer energie om er van te kunnen genieten. Voor het eerst in vijf jaar ben ik pijn-vrij. Ik had geen idee wat een schade al die zwangerschappen bij mijn lichaam aanrichtten, tot ik voor het eerst meer dan een jaar niet zwanger was... Meer dan een jaar had ik na de geboorte van Kobe nodig om van de kwalen en pijnen af te raken. Ik wist niet eens meer hoe het voelde om niet constant pijn te hebben en hoe afmattend dat was.
Dus... over het algemeen hoor je me nu niet meer klagen ;-) We zitten weer in ons vertrouwde ritme. Lekker buiten van 's ochtends tot 's avonds, ravotten en elke maaltijd van de dag "picknicken" buiten.
Genieten dus. Het kan écht klaarblijkelijk...

Het voelt voor mij nu écht alsof er een nieuw hoofdstuk in mijn leven is aangebroken. Het hoofdstuk zwangerschappen/baby's is voorbij. Ondertussen ben ik 30 geworden en begin ik meer en meer door te hebben wat ik zélf wil in het leven en meer mijn eigen weg te volgen. En dat voelt goed!


4 opmerkingen:

 1. haaa daar ben je weer,leuk weer wat van je te lezen,en wat fijn dat het zo goed gaat,jammer dat kobe zo lang ziek is geweest,hopen dat dat nu achter de rug is,geniet maar van je kleintjes en van je dieren.

  gr yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Welkom leuk je bent erweer...gewoon blijven dien wat goed voelt dat is het allerbelangrijkste ...fijne dag liefs Ria..x!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een verhaal! En wat ben je goed bezig! Ja, zwangerschappen kunnen een enorme aanslag op je lichaam zijn. Ik zou zeggen: 'geniet van jezelf, je man en je kinderen! En alles er omheen natuurlijk ;-).'

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik denk dat vaak flink wordt onderschap hoe een aanslag zwangerschappen op je lijf zijn, ook door ons moeders zelf ;-) Ik voel me nu ook vele malen beter dan in het eerste jaar na mijn bevalling, alsof ik mezelf weer terug heb, haha! Leuk om weer een blog van je te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen